Доступність посилання

ТОП новини

У ДСНС показали, як гасять масштабну пожежу на промисловому об’єкті в Тернополі після удару РФ


Пожежа виникла близько третьої ночі, о 6:50 її змогли локалізувати
Пожежа виникла близько третьої ночі, о 6:50 її змогли локалізувати

Державна служба з надзвичайних ситуацій показала процес гасіння пожежі, що виникла на одному з промислових об’єктів у Тернополі після нічного російського удару.

«До ліквідації наслідків удару залучено понад 90 надзвичайників, 21 одиницю техніки, два пожежні потяги. Наразі пожежу локалізовано. Триває ліквідація», – йдеться в повідомленні.

У ДСНС зазначили, що, за попередніми даними, жертв і постраждалих немає.

Раніше Віктор Маслей, очільник Головного управління ДСНС України в Тернопільській області повідомив, що пожежа спалахнула близько третьої години ночі. За його словами, «ворожий предмет» влучив в одну з ємностей, де зберігалися пально-мастильні матеріали.

О 6:50, за його словами, пожежу змогли локалізувати.

Головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук повідомила, що проведені на даний час заміри повітря не виявили перевищень шкідливих речовин. «Є сліди продуктів згоряння СО2, а також хлорвмісних речовин, які не перевищують допустимих концентрацій у повітрі. Подальші заміри тривають», – заявила вона, додавши, що забруднення води також не виявили.

Водночас санітарна лікарка закликала і надалі без потреби не виходити з дому й максимально обмежити перебування дітей на вулиці.

Російські війська в ніч на 20 серпня вкотре завдали удару по території України. За даними Повітряних сил, загарбники атакували двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23, крилатою ракетою «Іскандер-К», керованими авіаційними ракетами Х-59 і 26-ма ударними БпЛА типу Shahed.

Українським військовим вдалося збити 28 повітряних цілей: одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 і 25 «Шахедів», повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG