Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: війська РФ завдали удару по промисловому об’єкту Тернополя


За даними Повітрняих сил, російські війська вночі атакували Україну ракетами і безпілотниками Shahed
За даними Повітрняих сил, російські війська вночі атакували Україну ракетами і безпілотниками Shahed

Російські війська в ніч на 20 серпня завдали удару по промисловому об’єкту в Тернополі, внаслідок чого виникла пожежа, повідомив на брифінгу заступник начальника обласної військової адміністрації Віктор Устенко.

Постраждалих не було, повідомив, зі свого боку, Віктор Маслей, очільник Головного управління ДСНС України в Тернопільській області.

«Близько третьої години ночі ми отримали повідомлення про пожежу на одному з підприємств Тернополя. По прибуттю було встановлене займання внаслідок влучання ворожого предмету в одну з ємностей, де зберігалися пально-мастильні матеріали. Виникла пожежа», – заявив голова управління ДСНС.

За його словами, до гасіння пожежі залучили пожежників із Тернополя і з інших міст області, понад 20 одиниць техніки, більше ніж 90 рятувальників, а також два пожежні поїзди.

Як повідомив Маслей, о 6:50 пожежу локалізували, загасити її планують протягом дня.

Головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук повідомила, що проведені на даний час заміри повітря не виявили перевищень шкідливих речовин. «Є сліди продуктів згоряння СО2, а також хлорвмісних речовин, які не перевищують допустимих концентрацій у повітрі. Подальші заміри тривають», – заявила вона, додавши, що забруднення води також не виявили.

Водночас санітарна лікарка закликала і надалі без потреби не виходити з дому й максимально обмежити перебування дітей на вулиці.

Вранці 20 серпня в Тернопільскій ОВА повідомили про пожежу внаслідок нічного російського удару і закликали без потреби не виходити надвір, проте подробиць не наводили.

Російські війська в ніч на 20 серпня вкотре завдали удару по території України. За даними Повітряних сил, загарбники атакували двома балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23, крилатою ракетою «Іскандер-К», керованими авіаційними ракетами Х-59 і 26-ма ударними БпЛА типу Shahed.

Українським військовим вдалося збити 28 повітряних цілей: одну крилату ракету «Іскандер-К», дві керовані авіаційні ракети Х-59 і 25 «Шахедів», повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG