Доступність посилання

ТОП новини

Сирський: армія РФ зосередила штурмові підрозділи на Покровському та Курахівському напрямках


За словами Сирського, на Харківському напрямку російська армія веде безуспішні дії, намагаючись створити так званий «пояс безпеки»
За словами Сирського, на Харківському напрямку російська армія веде безуспішні дії, намагаючись створити так званий «пояс безпеки»

Війська Росії зосередили основні зусилля на Покровському та Курахівському напрямках, де зібрали найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів зі складу восьми ударних бригад. Про це повідомив 12 червня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський після роботи у військових частинах східного фронту.

«Жорсткі бої на цих напрямках тривають вже декілька місяців і впродовж цього часу наші воїни мужньо стримують рух ворога вперед. Продовжуються бої в районах Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки. Противник намагається захопити ці населені пункти для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська», – зазначив головнокомандувач.

За словами Сирського, на Харківському напрямку російська армія веде безуспішні дії, намагаючись створити так званий «пояс безпеки».

«У Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків», – зазначив він.

Також Сирський наголошує, що на Запорізькому напрямку війська РФ без успіху здійснюють наступальні дії в районах Старомайорського та Роботиного.

Раніше в Інституті вивчення війни (ISW) зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Видання Bloomberg у своєму матеріалі, опублікованому 8 червня, пише, що спроба Росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області вже здається невдалою без досягнення мети Путіна щодо створення буферної зони вздовж кордону.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ. Українські військові повідомляють, що станом на 8 червня «більша частина» Вовчанська перебуває під контролем Сил оборони України.

Форум

XS
SM
MD
LG