Доступність посилання

ТОП новини

Росія: супутникові знімки підтверджують удар ЗСУ по ймовірній базі з військовими у Бєлгородській області


Ймовірне фото удару по базі відпочинку «Нєжеголь», фото із соцмереж
Ймовірне фото удару по базі відпочинку «Нєжеголь», фото із соцмереж

Супутникові знімки підтверджують удар по базі відпочинку «Нєжеголь» у Бєлгородській області, а фотографії із соцмереж – присутність там російських військових – на це звернула увагу російська служба Радіо Свобода. На об’єкті міг бути командний пункт російської армії.

Вивчені Радіо Свобода знімки сервісу Planet.com за 10 червня підтвердили інформацію про удар по базі, що з’явилася в понеділок в анонімному каналі «Досьє шпигуна».

Як переконався кореспондент РС, щонайменше з грудня 2022 року на базі фотографувалися російські військові.

У повідомленні «Досьє шпигуна» йдеться, що в «Нєжеголі» розташовувався командний пункт 6-ї російської армії, який відповідав за наступ на Вовчанськ. Стверджується, що шість офіцерів пункту вважаються зниклими безвісти, незалежного підтвердження цієї інформації немає.

У неділю про удар по командному пункту у Бєлгородській області повідомив із посиланням на джерело в українській розвідці британський канал Sky News. Стверджувалося, що удару було завдано українською авіацією.

Читайте також: ISW: обмежений дозвіл США на удари в РФ є недостатнім і не може зірвати масштабні операції Росії

Наприкінці травня стало відомо, що найбільші постачальники озброєнь Україні, у тому числі США, Велика Британія та Франція, зняли частину обмежень на використання українськими військовими їхньої зброї проти цілей на території Росії.

Це сталося на тлі російського наступу на Харківську область України, зокрема спроби захоплення Вовчанська. Наступ було зупинено, бої у районі Вовчанська тривають останній місяць. Місто з довоєнним населенням у 17,5 тисяч людей зруйноване, його залишили майже всі жителі.

Форум

XS
SM
MD
LG