Доступність посилання

ТОП новини

Bloomberg: Росія досягла обмеженого прогресу на тлі браку зброї в України


Знімок з дрона показує Вовчанськ на Харківщині, який атакують російські війська, 2 червня 2024 року
Знімок з дрона показує Вовчанськ на Харківщині, який атакують російські війська, 2 червня 2024 року

Росія досягла обмеженого прогресу на тлі браку зброї в України, повідомляє Bloomberg.

Агентство зазначає, що російська армія досягла за кілька місяців лише обмежених успіхів. Оскільки Київ зараз отримує зброю на мільярди доларів від своїх союзників США та Європи, вікно для російського прориву звужується, навіть якщо Москва продовжує обстрілювати українські міста ракетами та безпілотниками, включаючи енергетичну інфраструктуру.

Спроба Росії відкрити новий фронт у Харківській області, схоже, не має розвитку, і мету Кремля щодо створення «санітарної зони» вздовж кордону не досягнуто, йдеться у публікації.

Bloomberg нагадує, що після взяття ціною величезних втрат Авдіївки у лютому російські військовослужбовці вже кілька місяців намагаються взяти Часів Яр на сході Донецької області.

Стратегія щодо виснаження збройних сил України є дуже дорогою та кривавою для самої російської армії, стверджує один з експертів, опитаних Bloomberg.

Український президент Володимир Зеленський заявив, що російській армії не вдалося реалізувати її «харківську операцію». За його словами, Харківський напрямок було посилено і буде ще посилено.

Читайте також: Міністр оборони Росії «сильно переоцінює» досягнення армії РФ на Харківщині – ISW

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ. Українські військові повідомляють, що станом на 8 червня «більша частина» Вовчанська перебуває під контролем Сил оборони України.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 17 травня заявив, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG