Доступність посилання

ТОП новини

На Сумщині запровадили аварійні відключення світла


У Сумській області зранку 19 жовтня запровадили аварійні відключення світла
У Сумській області зранку 19 жовтня запровадили аварійні відключення світла

У Сумській області зранку 19 жовтня запровадили аварійні відключення світла. Вночі сили РФ атакували об'єкти енергетики у регіоні, йдеться у повідомленні «Сумиобленерго».

У відомстві кажуть, що за вказівкою «Укренерго» о 8:57 у частині Сумської області запровадили аварійні відключення. Введені графіки аварійних відключень із 1 по 5 черги.

Відомо, що будуть знеструмлені Шосткинський, Конотопський і частина Сумського району.

У ніч проти 19 жовтня РФ атакувала Шостку Сумської області. Пошкоджено об’єкти енергетики та інфраструктури.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

Форум

XS
SM
MD
LG