Доступність посилання

ТОП новини

Росія атакувала Київ «Шахедами»: пошкоджені будинки, авто, ресторан, поранена жінка


У ніч проти 19 жовтня російські загарбники знову атакували Київ дронами (фото архівне)
У ніч проти 19 жовтня російські загарбники знову атакували Київ дронами (фото архівне)

У ніч проти 19 жовтня російські військові знову атакували Київ дронами, йдеться в повідомленні Київської міської військової адміністрації.

«Внаслідок нічної атаки ударних БпЛА російської армії на Київ у Дніпровському районі пошкоджено фасад будинку. Молода жінка отримала серйозне поранення нижньої кінцівки. У Дарницькому районі уламками пошкоджено припарковані авто. Без потерпілих», – зазначив голова КМВА Сергій Попко.

За його словами, «тактика ворога незмінна – БпЛА заходять на місто з різних напрямків. Сили оборони знешкодили усі російські дрони, які загрожували столиці».

Згодом у КМВА уточнили, що у Дарницькому районі столиці уламками дронів:

  • пошкоджено фасади кількох будинків, балкони, вибиті вікна;
  • пошкоджено авто;
  • незначні пошкодження зазнало приміщення одного з ресторанів.

«Також зафіксовано падіння уламків на відкритій території. Загиблих та постраждалих немає», – наголосили у відомстві.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

Форум

XS
SM
MD
LG