Доступність посилання

ТОП новини

Армія РФ вдарила по Шостці: пошкоджені об’єкти енергетики і інфраструктури, семеро поранених – влада


Наслідки обстрілів Сумщини силами РФ, фото архівне
Наслідки обстрілів Сумщини силами РФ, фото архівне

У ніч проти 19 жовтня РФ атакувала Шостку Сумської області. Пошкоджено об’єкти енергетики та інфраструктури, йдеться в повідомленні ОВА.

«У ніч з 18 на 19 жовтня росіяни завдали авіаційного удару по Шосткинській громаді, застосувавши КАБи та «Шахеди», – кажуть у відомстві.

За даними ОВА, «внаслідок ворожої атаки, попередньо, поранення отримали семеро людей».

«Пошкоджено об’єкти енергетики та інфраструктури. Знеструмлено ряд населених пунктів Шосткинщини. На місцях прильотів працюють всі необхідні служби», – зазначили в ОВА.

Водночас електропостачання вже частково відновлено, але роботи тривають, кажуть у відомстві.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, у вересні в Україні загинуло щонайменше 208 цивільних людей і 1 220 зазнало поранень, «що стало місяцем із найбільшою кількістю жертв серед мирного населення у 2024 році».

Форум

XS
SM
MD
LG