Доступність посилання

ТОП новини

Влада попередила про зупинку водопостачання у Сумах, поновити подачу обіцяють за кілька годин


Російські військові, застосовуючи БПЛА типу «Шахед», завдали удару по Сумській області. Фото ілюстративне
Російські військові, застосовуючи БПЛА типу «Шахед», завдали удару по Сумській області. Фото ілюстративне

Через складну ситуацію в енергетиці у Сумах після 21:00 у вівторок водопостачання припиниться і водонасосні станції наповнюватимуть резервуари, повідомив виконувач обовʼязків Сумського міського голови Артем Кобзар.

Внаслідок нічного авіаційного удару в Сумах було знеструмлено всі обʼєкти водоканалу.

Як зазначили у «Місьководоканалі», чотири водозабори в Сумах переведені на аварійно-резервне живлення і здійснюють наповнення резервуарів чистої води.

«Після наповнення резервуарів, а це кілька годин, будуть запущені в роботу насоси другого підйому і відновлена подача води», – йдеться у повідомленні.

Раніше в «Укренерго» повідомляли, що електропостачання в Сумах планують відновити до вечора 17 вересня.

Пізно ввечері 16 вересня російські військові, застосовуючи БпЛА типу «Шахед», завдали удару по Сумській області – по місту Конотоп і по обласному центру, повідомляла обласна військова адміністрація. За даними місцевої влади, над Сумщиною сили ППО збили 16 «Шахедів».

Згодом в ОВА повідомили, що російські безпілотники вночі атакували об’єкти енергетичної системи на Сумщині. Через масовану атаку РФ постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів.

Читайте також: Електропостачання в Сумах мають відновити до вечора – «Укренерго»

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG