Доступність посилання

ТОП новини

Cили РФ завдають ракетних ударів по Сумах – Артюх


Cуми після чергового російського обстрілу, 17 серпня 2024 року
Cуми після чергового російського обстрілу, 17 серпня 2024 року

Російські війська завдають ракетних ударів по Сумах – знову атакують об’єкти енергосистеми, повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Артюх

«Відбувається черговий ракетний наліт на Суми, вже було чотири ракети. Б’ють знову по об’єктах енергосистеми», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, наслідки з’ясовуються.

Щодо нічної атаки РФ, за словами Артюха, десятки ударних дронів атакували область – насамперед постраждали Конотопський та Сумський райони.

Пізно ввечері 16 вересня російські військові, застосовуючи БпЛА типу «Шахед», завдали удару по Сумській області – по місту Конотоп і по обласному центру, повідомляла обласна військова адміністрація. За даними місцевої влади, над Сумщиною сили ППО збили 16 «Шахедів».

Згодом в ОВА повідомили, що російські безпілотники вночі атакували об’єкти енергетичної системи на Сумщині. Через масовану атаку РФ постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів.

Читайте також: У Сумах вночі пролунали понад 10 вибухів – кореспондентка про масовану атаку РФ

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG