Доступність посилання

ТОП новини

Суд РФ засудив жителя окупованої Ялти до 5 років колонії у справі про «змову з СБУ»


Підконтрольний Росії Верховний суд окупованого Криму
Підконтрольний Росії Верховний суд окупованого Криму

Підконтрольний Росії Верховний суд окупованого Криму засудив 44-річного жителя Ялти до пʼяти років колонії у справі про співробітництво з іноземною державою, повідомляє російська офіційна інформагенція «РИА Новости».

Як стверджують російські силовики, у період із жовтня 2022 року до квітня 2023 року ялтинець за листуванням у месенджері вступив у змову з представниками Служби безпеки України (СБУ), «повідомивши про наявність у нього навичок управління безпілотними літальними апаратами, поводження зі зброєю». Також він нібито хотів взяти безпосередню участь у війні на боці України.

У пресслужбі російського ФСБ повідомили, що раніше до шести років колонії та штрафу на суму 500 тисяч рублів (це близько 226 тисяч гривень) було засуджено спільника обвинуваченого, також жителя Ялти. Вони нібито передавали СБУ дані про військову та соціальну ситуацію в Криму та «висловили готовність до вчинення диверсійно-терористичних актів» щодо російських військових обʼєктів у Криму.

В окупованих Криму та Севастополі з 2014 року не менш як 16 громадян України засуджені за звинуваченнями в «шпигунстві» та «диверсіях». 2015 року за звинуваченням в організації терактів суд РФ засудив до 20 років режисера Олега Сенцова. Також «диверсію» російські силовики інкримінують представникам ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір». Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на півострові масово переслідують усіх незгодних із війною.

Форум

XS
SM
MD
LG