Доступність посилання

ТОП новини

ISW: війська РФ знову перевозять пальне через Керченський міст


Росія почала транспортувати паливо через Керченську протоку через залізничний міст
Росія почала транспортувати паливо через Керченську протоку через залізничний міст

Українські удари по російських військових і логістичних об’єктах змусили російські війська змінити свою дислокацію і транспортні схеми, припускають в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Кадри, датовані 8 червня, показують, що Росія почала транспортувати паливо через Керченську протоку через залізничний міст, йдеться у звіті аналітиків від 10 червня.

Раніше, 29 квітня, речник Південного оперативного командування Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявляв, що російська влада не перевозить паливо залізничним мостом через Керченську протоку з березня 2024 року через загрозу українського удару по мосту під час проходження транспорту з паливом, що може призвести до загоряння та можливого руйнування мосту.

«Неясно, чи буде російська влада продовжувати використовувати залізничний міст через Керченську протоку для транспортування палива та логістики до окупованого Криму в найближчій та середньостроковій перспективі. Це, ймовірно, полегшило б деякі логістичні обмеження, оскільки Росія намагається компенсувати втрату поромів через протоку, але зробило б міст через Керченську протоку більш вразливим до українських ударів», – вважають аналітики.

Читайте також: Сили оборони Півдня: у Росії немає альтернатив Керченському мосту

Зазначається, що кримський рух «Атеш» повідомив 10 червня, що російські війська нещодавно передислокували системи протиповітряної оборони з окупованого Криму до Бєлгородської області, і що в результаті російська ППО не повністю прикриває Крим.

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Форум

XS
SM
MD
LG