Доступність посилання

ТОП новини

У РФ антивоєнного блогера Камікадзе Ді засудили до 8 років за ґратами через «фейки» про армію


Блогер Дмитро Іванов (Камікадзе Ді)
Блогер Дмитро Іванов (Камікадзе Ді)

Суд у Москві 21 жовтня засудив блогера Дмитра Іванова (Камікадзе Ді) до восьми років заочно за звинуваченням у поширенні так званих «фейків» про російську армію, повідомляє «Медіазона».

Приводом для порушення справи стали ролики на Youtube-каналі блогера під назвами «Путін святкує загибель дітей в Україні» та «Мене зрадили. Припадок Путіна через слова Байдена і війну в Україні». У першому ролику йшлося про атаку російської армії на драмтеатр у Маріуполі, у другому – про загиблих унаслідок обстрілів мирних жителів України.

Доказами у справі співробітники Слідчого комітету визнали позицію міністерства оборони Росії та висновок психолого-лінгвістичної експертизи, яка була зроблена на основі матеріалів на каналі блогера.

Наразі саме ці ролики недоступні – в лютому 2023 року YouTube заблокував канал Іванова. Тоді в телеграм-каналах повідомляли, що це було зроблено за скаргою провладного блогера Станіслава Васильєва. На канал Іванова були підписані 1,7 мільйона осіб. Нині він продовжує випускати ролики, але число підписників його нового каналу становить близько 64 тисяч.

Форум

XS
SM
MD
LG