Доступність посилання

ТОП новини

У РФ українського кінопродюсера Олександра Роднянського заочно засудили за «фейки» про російську армію


Олександр Роднянський
Олександр Роднянський

Басманний районний суд столиці РФ Москви заочно засудив продюсера Олександра Роднянського до восьми з половиною років колонії у справі про поширення так званих «фейків» про російську армію «за мотивами політичної ненависті», повідомляє видання «Медіазона».

Приводом для кримінальної справи проти Роднянського стали чотири антивоєнні публікації. Сторона обвинувачення просила засудити Роднянського до 9,5 року позбавлення волі.

Сам Роднянський попросив свого адвоката не подавати до суду матеріали, що характеризують те, «який він хороший», оскільки не вважає це правильним методом захисту.

Олександр Роднянський народився в Києві, в Україні відомий як продюсер, що стояв біля джерел популярного телеканалу «1+1». Понад 20 років він є одним із найвпливовіших діячів російського кіно. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну він виїхав із Росії і відкрито висловлюється проти війни. У жовтні 2022 року міністерство юстиції РФ оголосило Роднянського «іноземним агентом». У травні 2023-го Басманний суд Москви заочно заарештував продюсера у кримінальній справі щодо поширення «фейків» про армію РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG