Доступність посилання

ТОП новини

Голова МЗС Швеції: країни Нордично-Балтійської вісімки нададуть Україні «зимовий» пакет допомоги


Марія Мальмер Стенерґард назвала наслідки російських атак на енергетичну інфраструктуру «надзвичайно серйозними»
Марія Мальмер Стенерґард назвала наслідки російських атак на енергетичну інфраструктуру «надзвичайно серйозними»

Союз Нордично-Балтійської вісімки (NB8) надасть Україні додаткову допомогу напередодні зими, заявила міністерка закордонних справ Швеції Марія Мальмер Стенерґард. Про це вона заявила 16 жовтня на брифінгу в Одесі під час візиту разом з іншими представниками країн NB8 та міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою.

Стенерґард назвала наслідки російських атак на енергетичну інфраструктуру «надзвичайно серйозними».

«Сьогодні наш союз ухвалив зимовий пакет, щоб підсилити соціальну та енергетичну стійкість вашої країни. Ми будемо поставляти сонячні батареї, генератори та іншу продукцію, щоб підтримати вашу критичну інфраструктуру», – сказала вона.

Читайте також: Сибіга поговорив із Блінкеном: йшлося про енергетику і «координацію позицій»

За словами голови МЗС, Швеція вклала 28 мільйонів євро в цей пакет. Вона вказала на те, що Стокгольм від початку повномасштабної війни надала Україні підтримку на 5 мільярдів доларів.

«Ми підписали пакет ще на 44 мільйони, щоб допомогти вам закрити прогалину в енергетичній інфраструктурі», – додала голова МЗС.

Раніше голова МЗС Андрій Сибіга повідомив про візит до Одеси голів дипломатичних відомств країн NB8 – Швеції, Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви та Норвегії. За його словами, учасники зустрічі обговорили підтримку України напередодні війни, також Сибіга розповів їм про план перемоги та українську формулу миру.

Форум

XS
SM
MD
LG