Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО очікують масованих ударів РФ з початком опалювального сезону


Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна здатна пройти зиму 2024-2025 років без відключень електроенергії, якщо силам РФ не вдасться зруйнувати вцілілі після попередніх атак обʼєкти
Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна здатна пройти зиму 2024-2025 років без відключень електроенергії, якщо силам РФ не вдасться зруйнувати вцілілі після попередніх атак обʼєкти

Україна готується до масованих російських ударів із початком опалювального сезону, повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко.

«З початком опалювального сезону можна очікувати масованих російських ударів по енергетиці», – сказав Литвиненко на відкритті виставки «Енергетика в промисловості-2024» у Києві, повідомляє українська агенція «Інтерфакс».

Водночас він зазначив, що українська енергетика під час війни показала свою спроможність реалізувати інноваційні рішення.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україна здатна пройти зиму 2024-2025 років без відключень електроенергії, якщо силам РФ не вдасться зруйнувати вцілілі після попередніх атак обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури.

У Міненерго раніше повідомляли, що значні пошкодження, завдані масованими атаками Росії, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. Крім того, російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

Читайте також: Міненерго закликає українців економити електроенергію ввечері – ремонтна кампанія після атак РФ триває

Нині в Україні не діють графіки відключення світла, як це було влітку, але з наближенням зими у Міненерго нагадують, що раціональне споживання допоможе енергетикам тримати енергосистему збалансованою.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

Форум

XS
SM
MD
LG