Доступність посилання

ТОП новини

США: Тім Волц офіційно прийняв номінацію кандидатом у віцепрезиденти від демократів


«Для мене велика честь прийняти номінацію на посаду віцепрезидента Сполучених Штатів», – сказав Волц у виступі на з’їзді Демократичної партії
«Для мене велика честь прийняти номінацію на посаду віцепрезидента Сполучених Штатів», – сказав Волц у виступі на з’їзді Демократичної партії

Губернатор Мінесоти Тім Волц офіційно прийняв номінацію кандидатом у віцепрезиденти від Демократичної партії США на з’їзді 21 серпня.

«Для мене велика честь прийняти номінацію на посаду віцепрезидента Сполучених Штатів. Ми всі тут сьогодні ввечері з однієї прекрасної простої причини. Ми любимо цю країну», – сказав Волц у виступі на національному з’їзді Демократичної партії в Чикаго.

6 серпня кандидатка в президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс заявила, що запросила Тіма Волца взяти участь у її передвиборчій кампанії.

Як пише «Голос Америки», до цього губернатор Міннесоти не був широко відомий за межами рідного штату, тому очікувалося, що у своєму першому виступі перед національною аудиторією він матиме шанс «представитися американському народу».

У промові, що містила багато виразів з футбольної гри, Волц розповів, як був шкільним вчителем, футбольним тренером у Міннесоті, а також членом Конгресу і губернатором.

Він також розповів про особисті проблеми, зокрема про боротьбу своєї дружини з безпліддям, що також стало частиною його передвиборчої програми, спрямованої на збереження репродуктивної свободи американців.

60-річний Волц, колишній вчитель, який багато років служив у Національній гвардії США, був обраний губернатором Міннесоти у 2018 році. Він відомий своєю прогресивною програмою, в тому числі своєю позицією щодо зміни клімату і прав жінок.

Волц, який себе називає, «татом з Середнього Заходу», став гедлайнером третього вечора з’їзду Демократичної партії. Серед доповідачів цього дня також були, зокрема, колишній президент Білл Клінтон, лідер меншості в Палаті представників Гакім Джеффріс і колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі.

Гарріс і Волц на виборах змагатимуться з кандидатом від республіканців Дональдом Трампом і його напарником Джей Ді Венсом – також військовим ветераном із Середнього Заходу.

Вибори у США відбудуться 5 листопада.

Форум

XS
SM
MD
LG