Доступність посилання

ТОП новини

«Ми ніколи не схилимось перед Путіним»: Байден згадав Україну у промові на зʼїзді Демократичної партії


Президент США Джо Байдена на сцені після його прощальної промови в перший день Національного з’їзду Демократичної партії (DNC) в Об’єднаному центрі в Чикаго, штат Іллінойс, 19 серпня 2024 року
Президент США Джо Байдена на сцені після його прощальної промови в перший день Національного з’їзду Демократичної партії (DNC) в Об’єднаному центрі в Чикаго, штат Іллінойс, 19 серпня 2024 року

Президент США Джо Байден під час виступу на Національному зʼїзді Демократичної партії в Чикаго 19 серпня наголосив на важливості лідерства США в світі і відзначив вклад його адміністрації в протистоянні Росії та Китаю.

«Ми ніколи не схилимось перед Путіним... Путін думав, що захопить Київ за три дні. Три роки потому Україна ще вільна», – наголосив Байден.

Після 50 років в політиці Байден передає лідерство в партії віцепрезидентці США Камалі Гарріс. Учасники національного зʼїзду Демократичної партії вітали президента США оваціями і вигукували «Дякуємо!».

Байден закликав американців голосувати за Гарріс. Віцепрезидентка США, зі свого боку, під час незапланованого короткого звернення до учасників з'їзду подякувала Байдену за його лідерство.

У Чикаго 19 серпня відкрився передвиборний з’їзд Демократичної партії США, на якому Гарріс офіційно прийме номінацію кандидатки у президенти – через місяць після того, як президент Джо Байден оголосив про вихід із гонки.


Очікується, що на з’їзді виступить колишній президент США Барак Обама. Будуть виступати експрезидент Білл Клінтон і колишня суперниця Трампа на виборах Гілларі Клінтон.

У середу увечері презентує себе широкому американському загалу Тім Волц як кандидат у віцепрезиденти.

У четвер, в останній день з’їзду має виступити Камала Гарріс і прийняти номінацію як кандидатка в президенти від Демократичної партії.

Президентські вибори у США заплановані на листопад 2024 року.

Форум

XS
SM
MD
LG