Доступність посилання

ТОП новини

США заявляють про удари по складах зброї хуситів у Ємені


Раніше США вже неодноразово завдавали ударів по об’єктах хуситів у Ємені (архівне фото)
Раніше США вже неодноразово завдавали ударів по об’єктах хуситів у Ємені (архівне фото)

Американські військові вдарили по складах зброї радикального єменського проіранського угруповання «Ансар Аллах», також відомого як хусити – про йдеться в заяві міністра оборони Сполучених Штатів Ллойда Остіна, яку цитує Пентагон.

За повідомленням, ударів завдали по п’яти укріплених підземних складах. У них зберігалася зброя, яку хусіти використовували для атак на цивільні та військові судна в регіоні. Під час атаки вперше використовувалися важкі малопомітні бомбардувальники B-2 Spirit.

Відомство назвало удари демонстрацією здатності США бити по об’єктах, які противники країни «прагнуть утримати поза межами доступу».

Читайте також: Єменські хусити стверджують, що вони випустили дві ракети по Яффі – Ізраїль каже, що їх збили

«Застосування бомбардувальників-невидимок ВПС США B-2 Spirit демонструє глобальні можливості США для ударів по цих цілях у разі потреби, будь-коли та будь-де», – йдеться в заяві.

Новинний канал «Аль-Масіра», що належить хуситам, повідомив про авіаудари по столиці Ємену Сані, яку угруповання утримує з 2014 року, і провінції Саада, яка вважається оплотом хуситів. За даними телеканалу, в атаці також брала участь Велика Британія. Наслідки ударів телеканал не уточнив.

З жовтня минулого року хусити регулярно атакують іноземні судна, які, як вони стверджують, пов’язані з Ізраїлем, в Аравійському морі чи Баб-ель-Мандебській протоці. Два судна було потоплено, ще дещо пошкоджено. Також хуситам удалося збити кілька розвідувальних безпілотників США.

Сполучені Штати раніше кілька разів завдавали ударів по об’єктах хуситів у Ємені, у тому числі у відповідь на їхні атаки на судна та військові кораблі США та їхніх союзників. Ізраїль також кілька разів бомбардував Ємен, зокрема, важливий порт Ходейда.

Форум

XS
SM
MD
LG