Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили санкції проти посередників у закупівлі Іраном компонентів для ракет і БПЛА


Санкції запровадили проти осі і компаній, які сприяли закупівлям ключових компонентів для іранської програми балістичних ракет і БПЛА
Санкції запровадили проти осі і компаній, які сприяли закупівлям ключових компонентів для іранської програми балістичних ракет і БПЛА

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів Сполучених Штатів 30 липня запровадило санкції проти компаній і осіб, які сприяли закупівлям ключових компонентів для іранської програми балістичних ракет і безпілотних літальних апаратів, повідомляє Міністерство фінансів США.

Обмежувальні заходи стосуються пʼяти фізичних і семи юридичних осіб з Ірану, Китайської Народної Республіки (КНР) і Гонконгу, вказано у повідомленні.

«Безрозсудне розповсюдження Іраном своїх балістичних ракет і БПЛА загрожує подальшою нестабільністю і ставить під загрозу життя цивільного населення як в регіоні, так і в усьому світі. Сьогоднішні дії викривають додаткові ключові підставні компанії та довірених агентів, через яких Іран намагався придбати ці компоненти», – заявив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Брайан Нельсон

Читайте також: Ракети та безпілотники, якими РФ атакує Україну, містять компоненти з понад 20 країн – Інститут експертиз

Повідомляється, що під санкції потрапили іранська компанія Buy Best Electronic Pars Company і, розташовані в КНР, компанії Tas Technology Company Limited, Cloud Element Company Limited, Btw International Limited, Bright Shore Inc Limited і Shenzhen Rion Technology Co., Ltd.

На початку червня Сполучені Штати Америки і Євосоюз наклали санкції на чотири іранські організації й одну фізичну особу, пов’язані з розробкою, виробництвом і розповсюдженням безпілотних літальних апаратів, які Тегеран надав Росії для використання у війні проти України.

Іран заперечував надання безпілотників Росії для використання проти України і наполягав на тому, що він продав Москві «обмежену кількість» безпілотних літальних апаратів до повномасштабної війни. Росія також відкинула повідомлення про використання іранських безпілотників у війні.

Однак у липні 2023 року Міністерство оборони Росії підтвердило у своєму щомісячному журналі «Армійський збірник», що його безпілотник «Герань-2» насправді є БпЛА «Шахед-136» іранського виробництва.

21 лютого цього року агентство Reuters повідомило, що Іран поставив Росії сотні балістичних ракет чотирма партіями з січня, а неназваний іранський військовий чиновник сказав, що «найближчими тижнями їх буде більше».

Форум

XS
SM
MD
LG