Доступність посилання

ТОП новини

Рада ЄС запровадила санкції проти Ірану за постачання безпілотників до Росії


ЄС запровадив санкції проти трьох іранських юридичних та шести фізичних осіб
ЄС запровадив санкції проти трьох іранських юридичних та шести фізичних осіб

Рада Європейського Союзу 31 травня запровадила санкції проти трьох іранських юридичних та шести фізичних осіб за поставки іранських дронів у Росію для їх використання проти України, йдеться на сайті інституції.

Повідомляється, що санкційного переліку включені:

  • центральний штаб Хатам аль-Анбія (ЦШХА) – орган у структурі командування іранських збройних сил, який приймає оперативні військові рішення щодо розгортання БПЛА;
  • один з командирів ЦШХА;
  • Kavan Electronics Behrad LLC – іранська компанія, що закуповує і продає компоненти для виробництва БПЛА
  • генеральний директор та голова ради директорів компанії Kavan Electronics Behrad LLC
  • військово-морський флот Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), який бере участь у постачанні іранських озброєнь.
  • міністр оборони Ірану Мохаммад-Резу Гараї Аштиані,
  • командувач Корпусу вартових ісламської революції «Кодс»,
  • керівник включеної до списку ЄС Організації іранської авіаційної промисловості Афшин Хаджі Фард.

Читайте також: Іран відправив Росії сотні балістичних ракет – Reuters

«На осіб, які потрапили до переліку, буде накладено арешт активів та заборону на в'їзд до Європейського Союзу. Крім того, забороняється надання коштів або економічних ресурсів, прямо чи опосередковано, фізичним чи юридичним особам, суб’єктам або органам, включеним до переліку, або на їхню користь», – зазначено у повідомленні.

Раніше Євросоюз розширив обмежувальні заходи проти Ірану «за постачання дронів на виробництво і потенційне постачання ракет у Росію або в країни-сателіти на Близькому Сході». Високий представник ЄС Жозеп Боррель повідомляв, що «міністри погодилися розширити перелік заборонених до виробництва дронів та їх компонентів».

Міністерство фінансів США 4 квітня оголосило про запровадження нових антитерористичних санкцій, пов’язаних із Іраном.

Під обмеження потрапила судноплавна компанія Oceanlink Maritime DMCC, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах, і її судна – за їхню роль у доставці товарів від іранських військових.

Сполучені Штати використовують санкції, щоб позбавити Іран можливості фінансувати своїх партнерів і «терористичні проксі-групи», а також надавати підтримку Росії в її агресивній війні проти України, заявив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Форум

XS
SM
MD
LG