Доступність посилання

ТОП новини

Швеція викликала посла РФ через порушення її авіапростору російським літаком


Як повідомила армія Швеції, російський бомбардувальник Су-24 порушив повітряний простір на схід від балтійського острова Готланд 14 червня
Як повідомила армія Швеції, російський бомбардувальник Су-24 порушив повітряний простір на схід від балтійського острова Готланд 14 червня

Міністерство закордонних справ Швеції викликало посла Росії у Стокгольмі Віктора Татаринцева через порушення державного кордону російським військовим літаком, повідомила 18 червня пресслужба відомства.

Інцидент, перший із моменту вступу Швеції до НАТО, стався 14 червня. Як повідомила армія Швеції, російський бомбардувальник Су-24 порушив повітряний простір на схід від балтійського острова Готланд. Для його перехоплення відправляли два винищувачі. Командувач ВПС назвав ситуацію «демонстрацією неповаги до територіальної цілісності країни».

Росія ситуацію не коментувала.

За кілька днів до цього про такий інцидент із російським військовим літаком повідомило Міністерство оборони Фінляндії. 10 червня, заявили у відомстві, російський літак, ймовірно, порушив кордон у східній частині Фінської затоки.

Цей інцидент також стався вперше після вступу Фінляндії до НАТО.

До Альянсу Швеція і Фінляндія приєдналися після повномасштабного російського вторгнення в Україну. До цього вони дотримувалися політики нейтралітету.

Форум

XS
SM
MD
LG