Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє про затримання російського коригувальника в Сумській області


Наслідки російських ударів по Сумах, вересень 2024 року
Наслідки російських ударів по Сумах, вересень 2024 року

Служба безпеки України заявила 11 жовтня про затримання «агента ФСБ під час контррозвідувальних (безпекових) заходів у Сумах». Як ідеться в повідомленні спецслужби, ним виявився 22-річний уродженець Херсонщини, який «готував російські удари по Силах оборони, що знаходяться поблизу району проведення Курської операції».

«Для виконання ворожого завдання фігурант обходив місцевість, де за допомогою мобільного телефона приховано фільмував локації військових об’єктів. Отримані відеофайли з прив’язкою до місцевості агент пересилав своєму куратору, особу якого вже встановлено Службою безпеки. Співробітники СБУ завчасно викрили фігуранта, задокументували його злочинні дії і затримали, запобігши передачі ворогу розвідданих», – ідеться в повідомленні.

За даними розслідування, чоловік був дистанційно завербований у серпні 2024 року, коли шукав швидкий заробіток у телеграм-каналах.

Він отримав підозру від слідчих Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Заращ затриманий перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Форум

XS
SM
MD
LG