Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб підтвердив удар по аеродрому в російській Адигеї – у СБУ повідомляють про масштабну пожежу


В завданні удару брали участь військові Служби безпеки України, Головного управління розвідки та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України
В завданні удару брали участь військові Служби безпеки України, Головного управління розвідки та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України

Сили оборони завдали удару по аеродрому «Ханська» в кавказькій республіці Адигея в Росії, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України 10 жовтня.

«Зокрема, під удар потрапив склад боєприпасів, що розташований на території військового об’єкта. В районі цілі відмічалася робота ворожої ППО, зафіксовано займання», – заявляє командування.

Генштаб додає, що детальна інформація про наслідки ураження уточнюється. В завданні удару брали участь військові Служби безпеки України, Головного управління розвідки та Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

Джерело в СБУ повідомило Радіо Свобода, що атаку на аеродром завдали дронами цього відомства, ГУР та ССО. На цей момент на летовищі перебували 57 російських бойових і тренувальних літаків та гелікоптерів, у тому числі Су-34, Су-35 та Мі-8.

Читайте також: Майже половина росіян бачить у війні більше шкоди, ніж користі – «Левада-центр»

«Скільки з них знищено чи пошкоджено, наразі встановлюється. Але уже відомо, що на аеродромі масштабні пожежі і детонація. Серед іншого, це підтверджується також супутниковим моніторингом. Місцева влада оголосила евакуацію», – заявив співрозмовник Радіо Свобода.

За даними джерела, Росія використовує цей аеродром у Краснодарському краї, розташований у 450 кілометрах від лінії фронту, для дозаправки та ракетно-бомбових ударів по підрозділах Сил оборони та населених пунктах України.

Співрозмовник також додав, що в ніч на 10 жовтня дрони СБУ, ГУР, ЗСУ та ССО уразили склад «Шахедів» в районі російського Єйська. Там зафіксували декілька сильних вибухів, які спричинили пожежу та подальшу детонацію на місці зберігання безпілотників.

Раніше голова Адигеї Мурат Кумпілов повідомив про евакуацію жителів селища Роднікове через пожежу. Селище прилягає до станиці Ханська, де розташований аеродром.

Форум

XS
SM
MD
LG