Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ заявили, що заблокували поставки компонентів для партії російських «Шахедів» і ракет


За словами начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, кіберфахівці заблокували поставку сервомоторів для виробництва 1600 «Шахедів»
За словами начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка, кіберфахівці заблокували поставку сервомоторів для виробництва 1600 «Шахедів»

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували поставки компонентів до російської зброї, зокрема деталей для виробництва безпілотників «Шахед» і мікросхем для крилатих ракет, повідомив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в ефірі телемарафону.

«Ми здійснюємо перекриття ланцюгів поставок компонентів до російської зброї. Один із прикладів – вже заблокували поставку сервомоторів для виробництва 1600 «Шахедів» і 4000 мікросхем для крилатих ракет», – сказав Вітюк.

Він також повідомив, що кіберфахівці працюють на лінії фронту над знищенням російських систем РЕБ і РЕР, а також над перехопленням безпілотників загарбників, які координують ракетні й артилерійські удари по українських військах.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Президент України Володимир Зеленський 30 січня заявив, що з початку року Росія запустила по Україні понад 330 ракет різних типів і приблизно 600 ударних безпілотників.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG