Доступність посилання

ТОП новини

У розвідці Британії розповіли, що вказує на дефіцит кадрів у російській армії


«Використовуючи їх у ролі піхоти, їх використовують не за призначенням, що може зменшити здатність Росії знову отримати контроль на територією в Курській області»
«Використовуючи їх у ролі піхоти, їх використовують не за призначенням, що може зменшити здатність Росії знову отримати контроль на територією в Курській області»

Перекидання в Курську область спеціалізованого мотострілецького полку, сформованого з військовослужбовців Повітряно-космічних сил РФ свідчить про постійний дефіцит кадрів в російській армії, йдеться у повідомленні розвідки Великої Британії 21 серпня.

Розвідники зазначають, що згідно з розслідуванням російського видання «Важние истории», мотострілецький полк був сформований у травні 2024 року. До його складу увійшли особи, які раніше виконували спеціалізовані функції, такі як оператори радарів раннього попередження та оператори важких бомбардувальних полків дальньої авіації.

«Відволікання особового складу з цих раніше пріоритетних сфер, ймовірно, свідчить про постійний дефіцит кадрів. Використовуючи їх у ролі піхоти, їх використовують не за призначенням, що може зменшити здатність Росії знову отримати контроль на територією в Курській області», – кажуть у розвідці.

Читайте також: Пентагон: Курська операція ЗСУ продемонструвала «креативність і доблесть» українців

Високий рівень втрат, йдеться у повідомленні, означає, що Росія потребує постійного поповнення особового складу піхоти на передовій, що і надалі обмежуватиме здатність Росії створювати підрозділи з більш високим рівнем боєздатності.

Українська армія увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над понад 90 населеними пунктами, серед них – райцентр Суджа.

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону евакуювали тисячі людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG