Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії прокоментувала арешт директора будівельної компанії Міноборони РФ


Як зазначає британське відомство, корупція є «ендемічною» для російської оборонної індустрії
Як зазначає британське відомство, корупція є «ендемічною» для російської оборонної індустрії

Кремль загалом толерує корупцію в оборонній сфері, але карає тих, хто не захещний політично – про це заявила розвідка Великої Британії у зведенні від 28 липня.

Таким чином відомство прокоментувало повідомлення про нещодавній арешт голови Військово-будівельної компанії Міноборони Росії Андрія Бєлкова.

«Військово-будівельну компанію створили 2019 року спеціально для підвищення ефективності, тодішній міністр оборони Сергій Шойгу хвалив «спеціальний режим внутрішнього та зовнішнього аудиту», який компанія мала запровадити в сфері оборони. Насправді виглядає, що компанію використовували корумповані посадовці для отримання прибутків», – повідомляє розвідка в зведенні, оприлюдненому британським Міністерством оборони.

Розвідка також вказує на те, що 23 липня в російському Ростові-на-Дону за розкрадання та завищені ціни засудили директора заводу з виробництва тактичних ракет «Звезда-Стрела».

Читайте також: У Росії затримали колишнього заступника міністра оборони Булгакова

При цьому, як зазначає британське відомство, корупція є «ендемічною» для російської оборонної індустрії. Так, у 2007 році аудит, ініційований тодішнім головою Міноборони РФ Сергієм Івановим, показав нецільове використання 70% бюджетних коштів у розпорядженні цього відомства.

«Частину цієї корупції Кремль толерує, але від початку війни в Україні зростають переслідування тих (причетних до корупції – ред.), хто не має достатнього політичного захисту», – йдеться в зведенні.

Суд у Москві 25 липня заарештував голову Військово-будівельної компанії Росії Андрія Бєлкова за звинуваченням у зловживанні повноваженнями при виконанні державного замовлення «із тяжкими наслідками».

Також днями у справі про ймовірний корупційний злочин заарештували колишнього заступника міністра оборони Росії генерала армії Дмитра Булгакова.

Форум

XS
SM
MD
LG