Доступність посилання

ТОП новини

Українське командування підтверджує удар по нафтобазі в Курській області РФ


Раніше влада Курської області Росії повідомила про атаку безпілотників на місцеву нафтобазу, внаслідок якої спалахнули три резервуари з паливом (фото ілюстраційне)
Раніше влада Курської області Росії повідомила про атаку безпілотників на місцеву нафтобазу, внаслідок якої спалахнули три резервуари з паливом (фото ілюстраційне)

Українські війська уразили стратегічний об’єкт російської армії в Курської області, заявив Генеральний штаб Збройних сил України 28 липня.

За повідомленням, йдеться про розташовану там нафтобазу «Польова».

«За інформацією розвідки, в районі розташування об’єкта працювали засоби протиповітряної оборони ворога. В подальшому зафіксовані потужні вибухи та пожежа, ймовірно зайнялися ємності з нафтопродуктами. Нафтобаза «Польова» складається з 11 резервуарів загальним об’ємом 7000 кубічних метрів та використовується, зокрема й для забезпечення потреб збройних сил РФ», – заявляє штаб.

Читайте також: Командування: вночі сили ППО збили ракету та сім «Шахедів»

Командування уточнює, що завдання виконали сили Служби безпеки України спільно з іншими складовими сил оборони. Також штаб наводить дані про «потужні вибухи» в районі електропідстанції в Курській області. Детальна інформація щодо наслідків ураження об’єктів уточнюється.

Раніше влада Курської області Росії повідомила про атаку безпілотників на місцеву нафтобазу, внаслідок якої спалахнули три резервуари з паливом.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG