Доступність посилання

ТОП новини

В Росії другу добу гасять пожежу на нафтобазі в Ростовській області, постраждало 18 пожежників – влада


Пожежа на нафтобазі у Козачій бухті Севастополя, 29 квітня 2023 року. Фото ілюстративне
Пожежа на нафтобазі у Козачій бухті Севастополя, 29 квітня 2023 року. Фото ілюстративне

В Пролетарську Ростовської області РФ вже другу добу намагаються ліквідувати пожежу на нафтобазі, яку уразили Збройні сили України. Про це повідомив 19 серпня губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

«Задіяні фахівці змушені виконувати свої завдання у важких умовах високих температур. Наразі 18 пожежників звернулися до медиків, 14 із них надано амбулаторну допомогу. Решту доправлено до ЦРЛ і вони перебувають там у стані середньої тяжкості через отримані опіки», – йдеться у дописі.

Водночас місцеві телеграм-канали пишуть, що на нафтобазі пролунав у понеділок повторний вибух, через що і постраждали пожежники. Офіційна влада інформацію не підтверджує.

Раніше Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження у ніч на 18 серпня комбінату «Кавказ» в Ростовській області РФ.

«Тут зберігалися нафта та нафтопродукти, які постачалися також і для потреб окупаційної армії РФ. Зафіксовано щонайменше два осередки займання на території об’єкта», – йдеться у повідомленні.

Місцева влада заявила, що на південному сході Ростовської області уламки збитого дрона впали на склад дизельного палива.

Читайте також: Україна вражає енергетичну інфраструктуру РФ два (або три) дні поспіль: які це матиме наслідки?

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектора, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG