Доступність посилання

ТОП новини

Ядерні погрози Росії у відповідь на розміщення ракет в Німеччині. У Держдепі США відреагували


Заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател сказав, що відомство продовжить стежити за діями Росії
Заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател сказав, що відомство продовжить стежити за діями Росії

Заяви російської влади щодо можливого розміщення ядерних ракет у відповідь на заплановане розміщення США звичайних озброєнь великої дальності в Німеччині викликає занепокоєння у Сполучених штатах.

Заступник речника Державного департаменту США Ведант Пател сказав на брифінгу 18 липня, що відомство продовжить стежити за діями Росії.

«Звичайно, будь-яка риторика, про використання або розгортання ядерних боєголовок викликає занепокоєння і є тим, на що ми продовжуватимемо звертати пильну увагу. Це те, що росіяни роблять і говорять, і вони часто б’ють себе в груди – протягом досить тривалого часу, починаючи навіть з перших місяців їхньої агресії в Україні. Тому я просто не хочу спекулювати. Але ми, звичайно, продовжуємо уважно стежити за ситуацією», – розповів Пател

Напередодні заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що в Москві не виключають нового розгортання ядерних ракет у відповідь на заплановане посилення звичайних озброєнь великої дальності в Німеччині.

Раніше Німеччина і США оголосили про домовленість про розміщення американських ракет великої дальності на території ФРН з 2026 року, включно з гіперзвуковою зброєю. У заяві США та Німеччини вказується, що мета розгортання далекобійних систем – продемонструвати відданість США завданням НАТО, а також зробити внесок у обороноздатність Європи.

Російські офіційні особи жорстко відреагували на цю заяву, звинувативши Німеччину і США в нагнітанні напруженості.

Форум

XS
SM
MD
LG