Доступність посилання

ТОП новини

США розмістять гіперзвукові та інші далекобійні озброєння у Німеччині


Запуск ракети Tomahawk, фото ілюстративне
Запуск ракети Tomahawk, фото ілюстративне

США розпочнуть розміщувати в Німечині у 2026 році далекобійні ударні системи, включно з гіперзвуковою зброєю. Це стане підготовкою до довгострокового розміщення такого озброєння у ФРН, ідеться в спільній заяві країн на сайті Білого дому.

Цими видами зброї є зенітні ракети SM-6, крилаті ракети Tomahawk і експериментальні гіперзвукові озброєння, які мають більшу дальність ураження, ніж наземні вогневі засоби, які зараз розміщені в Європі, уточнюється в повідомленні.

Стверджується, що мета розгортання далекобійних систем – продемонструвати відданість США завданням НАТО, а також зробити внесок у обороноздатність Європи.

Раніше на саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Астані президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва може відповісти дзеркально в разі розміщення американських ракет середнього та малого радіусу дії в будь-якому регіоні світу. Він також сказав, що Росія готова розпочати виробляти такий озброєння.

SM-6 – американська зенітна ракета з активною системою самонаведення. Максимальна дальність польоту – близько 450 кілометрів.

Tomahawk – крилаті ракети великого радіусу дії підводного, надводного, сухопутного та повітряного базування дальністю до 1800 кілометрів.

Форум

XS
SM
MD
LG