Доступність посилання

ТОП новини

Шольц: американські ракети в Німеччині допоможуть «запобігти війні»


«Ми завжди дбаємо про те, щоб запобігти війні», – сказав Олаф Шольц
«Ми завжди дбаємо про те, щоб запобігти війні», – сказав Олаф Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову відкинув побоювання, що заплановане розміщення американських ракет великої дальності в Німеччині може призвести до ескалації у відносинах з Росією.

«Ми завжди дбаємо про те, щоб запобігти війні», – сказав Шольц після зустрічі з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою в Берліні.

Канцлер у п’ятницю знову пообіцяв що Німеччина контролюватиме поставки зброї в Україну таким чином, щоб вони не призвели до прямої конфронтації з Росією.

«Так само очевидно, що рішення, які ми приймаємо тут, завжди мають на увазі безпеку нашої країни та альянсу. І це включає в себе забезпечення того, щоб ми були достатньо сильними… Це, звичайно, включає в себе протиповітряну оборону і можливість стримування», – сказав Шольц, якого цитує DPA.

Раніше цього тижня Німеччина і США оголосили про домовленість про розміщення американських ракет великої дальності на території ФРН з 2026 року, включно з гіперзвуковою зброєю. У заяві США та Німеччини вказується, що мета розгортання далекобійних систем – продемонструвати відданість США завданням НАТО, а також зробити внесок у обороноздатність Європи.

Російські офіційні особи жорстко відреагували на цю заяву, звинувативши Німеччину і США в нагнітанні напруженості.

Форум

XS
SM
MD
LG