Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Курській області після атаки безпілотників загорілася нафтобаза


Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектору (фото ілюстраційне)
Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектору (фото ілюстраційне)

Вночі проти 28 липня безпілотники атакували нафтобазу у Курській області, там спалахнула пожежа, передає російська служба Радіо Свобода.

Як повідомив виконувач обов’язків губернатора області Олексій Смирнов, спалахнули три резервуари з паливом. Їх гасять. Люди не постраждали.

Також, за повідомленням Смирнова, за ніч у Курській області сили ППО збили два безпілотники. У селищі Медвенка через падіння уламків спалахнув житловий будинок. У райцентрі Суджа, як стверджує губернатор, дрон скинув вибуховий пристрій на житловий будинок, постраждала місцева мешканка, їй надано медичну допомогу.

Читайте також: Командування: вночі сили ППО збили ракету та сім «Шахедів»

Міністерство оборони Росії заявило, що в ніч на неділю сили ППО перехопили та знищили два БПЛА над територією Курської області та п’ять – над Бєлгородською. Близько 7 години ранку за московським часом, додало відомство, ППО нібито знищила також два БПЛА літакового типу над Нижегородською областю.

Від початку 2024 року під удар дронів у Росії потрапила ціла низка підприємств нафтового сектору, через що на деяких НПЗ перестали працювати установки первинної переробки нафти. За даними Reuters, у першому кварталі свої потужності зупинили щонайменше сім російських заводів.

Через атаки на НПЗ Росія збільшила закупівлі бензину в Білорусі, а також попросила про постачання Казахстан. Президент України Володимир Зеленський називав атаки на НПЗ відповіддю на удари російських військ по енергетиці України.

Форум

XS
SM
MD
LG