Доступність посилання

ТОП новини

Російські атаки: троє людей загинули через удар дронів по Запоріжжю – ОВА


Ілюстраційне фото. Наслідки попередніх російських обстрілів прифронтового Херсона
Ілюстраційне фото. Наслідки попередніх російських обстрілів прифронтового Херсона

Російські війська атакували Запоріжжя безпілотниками, заявив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров вранці 28 серпня.

«Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю», – заявив він.

За його даними, російські війська 205 разів обстрілювали дев’ять населених пунктів Запорізької області за попередню добу. Обласна влада отримала 87 повідомлень про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури.

Під російськими обстрілами перебували 18 населених пунктів Херсонської області, в тому числі обласний центр, заявив голова ОВА Олександр Прокудін.

Читайте також: ОВА: війська РФ обстріляли Ізюм на Харківщині – постраждали 12 людей, серед них є діти

Зокрема, російські військові поцілили в автозаправну станцію, житлові будинки, також пошкодили господарчу споруду, приватні та службові автомобілі.

«Через російську агресію дві людини загинули, ще 14 – дістали поранення», – додав Прокудін.

Голова Харківщини Олег Синєгубов повідомив про постраждалих і руйнування в кількох районах області. Зокрема, в Ізюмі через обстріл були поранені 12 людей. Також у селі Пятигірське постраждала 52-річна жінка.

«Харківський район, Дергачівська ТГ, с. Козача Лопань. Внаслідок обстрілу постраждав чоловік 42 роки… Харківський р-н, Циркунівська ТГ, с. Циркуни. Внаслідок обстрілу горіла господурча споруда. Постраждала 37-річна жінка».

Також напередодні через удар по Богодухову загинув цивільний, п’ятеро людей постраждали.

Читайте також: Ракетний удар по готелю у Кривому Розі: число жертв зросло, пошукові роботи завершені

Протягом доби через російську агресію постраждали троє жителів Донецької області, заявив голова ОВА Вадим Філашкін:

«За 27 серпня росіяни поранили 3 жителів Донеччини: 2 у Селидовому і у Костянтинівці».

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG