Доступність посилання

ТОП новини

ОВА: через нічну атаку РФ на Запоріжжя загинули двоє людей, четверо поранені


Раніше було відомо про одну загиблу людину та двох поранених.
Раніше було відомо про одну загиблу людину та двох поранених.

Через нічну російську атаку на Запоріжжя загинули двоє людей, ще четверо поранених, уточнив у телеграмі голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Раніше було відомо про одну загиблу людину та двох поранених.

«Наразі у лікарні четверо постраждалих: 86-річна жінка у важкому стані через опіки понад 54% тіла, чоловік 59 років у стані середньої тяжкості, дві жінки – 30 та 56 років – з легкими травмами», – написав він у телеграмі.

За даними місцевої влади, вночі 27 серпня сили РФ, попередньо, завдали сім ударів безпілотними літальними апаратами по території Запоріжжя та Запорізького району. Зруйновані будинки, сталися пожежі.

Це сталося наступного дня після масштабної атаки РФ на Україну 26 серпня. За даними ДСНС, загинули семеро людей, зокрема, двоє померли у лікарні. Крім того, 47 осіб постраждало, у тому числі четверо дітей 2014, 2017 та 2024 року народження. Унаслідок масованої атаки на енергетичну інфраструктуру постраждали 15 областей України, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG