Доступність посилання

ТОП новини

Через обстріли РФ за добу в прифронтових областях є загиблі та поранені – місцева влада


Ілюстраційне фото. Наслідки російських обстрілів прифронтового Херсона, 22 сепня 2024 року
Ілюстраційне фото. Наслідки російських обстрілів прифронтового Херсона, 22 сепня 2024 року

Російські війська обстрілювали кілька районів Харківської області протягом доби 26 серпня, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

В Ізюмському районі ракета «Іскандер» поцілила в об’єкт інфраструктури, постраждали четверо людей. Раніше в цьому ж районі через обстріл підприємства загинув чоловік, ще один був поранений.

Зокрема, в селищі Куп’янськ-Вузловий горіли трава та господарча споруда. У кількох населених пунктах пошкоджені будинки.

Обстрілів також зазнали районі Херсонської області, повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

Читайте також: Ракетний удар по готелю у Кривому Розі: число жертв зросло

«Російські військові поцілили в об’єкт критичної інфраструктури, освітні та медичний заклади, адмінбудівлю; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 5 багатоповерхівок та 13 приватних будинків. Також окупанти пошкодили газопровід, господарчі споруди та приватні та службові автомобілі», – повідомив він.

Внаслідок російських обстрілів, за даними обласної влади, одна людина загинула, ще 10 зазнали поранень протягом доби.

Ще одна людина була поранена в Донецької області, заявив голова ОВА Вадим Філашкін:

«За 26 серпня росіяни поранили 1 жителя Донеччини – у Костянтинівці».

Голова Миколаївської області Віталій Кім повідомив, що через російську агресію в Миколаївському та Первомайському районах напередодні виникло декілька пожеж на відкритих територіях, які оперативно загасили пожежники.

Читайте також: Нічна атака РФ: влада Хмельниччини заявляє про збиття восьми повітряних цілей, постраждала людина

«Поранення отримали троє людей. Наразі в лікарні знаходиться 38-ми річний чоловік, стан середньої важкості», – додав він.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG