Доступність посилання

ТОП новини

Російська армія в 6 кілометрах від Мирнограда, у місті ще 20 тисяч людей – голова МВА


Наслідки обстрілів у Мирнограді, липень 2024 року. Обласна влада регулярно закликає жителів Донеччини евакуюватися
Наслідки обстрілів у Мирнограді, липень 2024 року. Обласна влада регулярно закликає жителів Донеччини евакуюватися

У Мирнограді Донецької області, до якого наближається російська армія, залишаються ще приблизно 20 тисяч людей, з яких орієнтовно тисяча – це діти. Про це Радіо Свобода (проєкт Свобода Ранок) повідомив виконувач обов’язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк. За його словами, чимало жителів самі евакуюються, але є ті, хто відмовляється виїжджати.

«Ситуація напружено-стабільна. Але ворог потроху просувається. Зараз лінія бойового зіткнення – приблизно за шість кілометрів від міста Мирнограда. Люди виїжджають, але не так швидко, жваво, як хотілось би, як того потребує ситуація. В першу чергу ми намагаємося організувати евакуацію дітей і людей похилого віку, яким важко самим себе обслуговувати, в яких є проблеми з пересуванням. Багато людей виїжджають самі все ж таки. Тому що постійно чути вибухи, постійно артилерійські обстріли, чути навіть на околицях громади», – каже Третяк.

Читайте також: «Ситуація тільки погіршується»: влада Покровська закликає жителів евакуюватися

За його словами, людей у Покровську вмовляють виїжджати. Працівники військової міської адміністрації телефонують людям із закликами до евакуації, а також разом із поліцією та працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій обходять помешкання містян.

«Є люди, які відмовляються будь-що виїжджати… Їх небагато, але бувають такі випадки, коли батьки по телефону кажуть, що діти вже виїхали, а ми з’ясовуємо, що вони ще в громаді знаходяться», – розповів голова МВА.

Третяк каже, що усіх людей із Мирнограда планують вивезти до кінця серпня.

Днями голова Донецької області Вадим Філашкін повідомив, що в Торецьку залишаються близько трьох тисяч людей, щодня звідти евакують 10-15 місцевих. Обласна влада регулярно закликає жителів Донеччини евакуюватися.

Форум

XS
SM
MD
LG