Доступність посилання

ТОП новини

Росія проводить навчання свого ВМФ – про участь Чорноморського флоту не повідомляють


Архівне фото: російські морські навчання, липень 2022 року
Архівне фото: російські морські навчання, липень 2022 року

Міністерство оборони Росії вранці 30 липня заявило про початок проведення планових багатоденних навчань Військово-морського флоту «в операційних зонах Північного, Тихоокеанського та Балтійського флотів, а також у зоні відповідальності Каспійської флотилії».

Як йдеться у повідомленні відомства, до участі залучили близько 300 кораблів та суден забезпечення, до 50 літальних апаратів та понад 20 000 військовослужбовців.

У ході навчань, як заявляє Міноборони РФ, військові моряки відпрацюють зенітні ракетні стрільби, артилерійські стрільби з морських та повітряних навчальних цілей, проведуть бойові вправи щодо постановки пасивних перешкод, а також щодо застосування протичовнового озброєння.

Читайте також: У Росії на параді до дня ВМФ не було кораблів, про удари по яких заявляла Україна – ЗМІ

Про участь Чорноморського флоту у навчаннях не повідомляється. Кораблі цього флоту з початку повномасштабного вторгнення в Україну брали участь у бойових діях, повідомлялося про те, що кілька кораблів було потоплено або серйозно пошкоджено.

Загалом, згідно з підрахунками журналістів, від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну українські військові атакували понад 20 кораблів і суден забезпечення РФ. Щонайменше сім із них було знищено.

На головному параді на честь Дня Військово-морського флоту Росії, який 28 липня пройшов у Санкт-Петербурзі, не було жодного з кораблів, про ліквідацію чи пошкодження яких заявляло командування армії України. На параді були лише два кораблі Чорноморського флоту.

Читайте також: Росія використала день ВМФ для демонстрації можливої антизахідної коаліції – ISW

15 липня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, що Росія виводить останній сторожовий корабель Чорноморського флоту з окупованого Криму. Він не уточнив назви корабля. Російське командування про це не повідомляло.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

У червні представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Росія ховає великі кораблі і носіїв «Калібрів», але «полювання не має зупинятися».

Форум

XS
SM
MD
LG