Доступність посилання

ТОП новини

Крим: супутники зафіксували наслідки удару по аеродрому «Саки»


Атака по авіабазі «Саки», 26 липня 2024
Атака по авіабазі «Саки», 26 липня 2024

Супутники зафіксували наслідки ракетної атаки ЗСУ по аеродрому Саки в анексованому Криму. Відповідні знімки опублікував проєкт розслідування «Схеми».

На кадрах за 28 липня видно, що на одній із частин аеродрому, де базувалися літаки Су-30, з’явилися темні плями, які можуть свідчити про пожежу та вибухи.

На цей момент роздільна здатність супутникового знімка не дозволяє повністю оцінити наслідки цієї атаки.

26 липня Генштаб ЗСУ підтвердив, що підрозділи ракетних військ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони в рамках єдиного задуму завдали удару по аеродрому Саки. Пізніше низка телеграм-каналів заявила про ураження двох Су-30СМ. Російська влада інформацію не коментувала.

Читайте також: У Росії на параді до дня ВМФ не було кораблів, про удари по яких заявляла Україна – ЗМІ

Військовий аеродром Саки в Новофедорівці вже кілька разів зазнавав ракетних ударів. Там базується 43-й винищувальний авіаційний полк, що підтримує російські війська на півдні України, на озброєнні якого перебувають бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

Форум

XS
SM
MD
LG