Доступність посилання

ТОП новини

ВМС: Росія тримає в Чорному й Азовському морях 9 кораблів


Серед них є носії крилатих ракет «Калібр» (фото ілюстративне)
Серед них є носії крилатих ракет «Калібр» (фото ілюстративне)

Росія станом на ранок 10 червня тримає у Чорному й Азовському морях дев’ять своїх кораблів, зокрема носії крилатих ракет, свідчать дані Військово-морських сил ЗСУ.

За цими даними, у Чорному морі перебуває один російський корабель, який є носієм крилатих ракет «Калібр», із загальним залпом – до чотирьох ракет. Вісім кораблі чергують в Азовському морі, три з них є носіями «Калібрів», загальний залп складає до 24 ракет.

Крім того, у ВМС повідомили, що в Середземному морі перебуває два російські кораблі, які є носіями крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 12 ракет.

У квітні у ВМС України заявили, що від початку повномасштабної війни Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів через ураження російських суден під час українських ударів.

6 червня у ГУР повідомили, що спецпідрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони України завдав успішного удару по російському рейдовому буксиру біля берегів окупованого Криму. Як заявили у розвідці, був знищений корабель проєкту 498 «Сатурн» або «Протей».

Форум

XS
SM
MD
LG