Доступність посилання

ТОП новини

Росія: влада Курської області заявила про спроби прориву кордону


Будинок, зруйнований при обстрілі міста Суджа Курської області, Росія, 6 серпня 2024 року
Будинок, зруйнований при обстрілі міста Суджа Курської області, Росія, 6 серпня 2024 року

Сьогодні із Суджанського і Кореневського районів Курської області РФ надійшла інформація про спроби прориву кордону. Про це вранці 6 серпня повідомив виконувач обов’язків губернатора Курської області Олексій Смирнов.

За його словами, прорив намагалися здійснити Збройні сили України.

«Бійці Прикордонної служби ФСБ Росії та Збройних сил РФ не допустили прориву кордону. Хочу попередити про те, що в найближчі години буде з'являтися багато різних інформаційних вкидів», – йдеться у дописі.

Врвнці влада Курської області заявила про збиття 14 БПЛА. Місцеві телеграм-канали писали, що лунали вибухи у Суджі, Кореньово, Льговському, Беловському, Курчатовському та Октябрьському районах.

Генерельний штаб ЗСУ не коментував ці повідомлення.

У березні «Російський добровольчий корпус» та інші добровольчі формування, що складаються, як стверджується, з російських громадян і воюють на боці України, заявляли про наступ на Бєлгородську та Курську області.

У Головному управлінні розвідки України заявляють, що РДК та споріднені формування (легіон «Свобода Росії», «Сибірський батальйон») діють самостійно, але українські військові надають їм підтримку.

У добровольчих формуваннях також не коментували інформацію про нові спроби прориву кордону РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG