Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Байден планує відвідати «Рамштайн» у Німеччині, незважаючи на наближення урагану у США


Речниця Білого дому наголосила, що поїздка президента США Джо Байдендо Німеччини «є потужним символом»
Речниця Білого дому наголосила, що поїздка президента США Джо Байдендо Німеччини «є потужним символом»

Президент США Джо Байден все ще планує відвідати Німеччину, незважаючи на наближення урагану «Мілтон» у Сполучених Штатах, повідомила на брифінгу 7 жовтня прессекретарка Білого дому Карін Жан-Пʼєр.

«Білий дім дуже стурбований напрямком урагану після нещодавньої великої шкоди, заподіяної ураганом «Хелен», – сказала вона і додала, що нічого не може сказати про зміни в поїздках президента США.

На повторне запитання, чи обговорювалася можливість зміни графіка, Жан-Пʼєр не дала чіткої відповіді, але повторила: «Я просто не маю чим поділитися про будь-які зміни в розкладі».

Речниця наголосила, що поїздка Байдена до Німеччини «є потужним символом».

У Білому домі також зазначили, що питання підтримки України буде важливою частиною цього візиту.

«Говорячи про Україну та українську самооборону – це буде важливою частиною цього візиту: продовження цієї підтримки, продовження всіх можливих дій, щоб зупинити російську агресію», – сказала Жан-Пʼєр.

Байден планує прибути до Німеччини ввечері в четвер. У Берліні заплановані зустрічі з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем. У суботу Байден поїде до землі Рейнланд-Пфальц, де на американській військово-повітряній базі в Рамштайні відбудеться зустріч щодо України.

Ураган «Мілтон» набрав сили біля західного узбережжя Флориди в Мексиканській затоці і зараз має категорію 5 – найнебезпечнішу. Метеорологи очікують, що в середу шторм досягне узбережжя Флориди в як ураган 3 категорії зі швидкістю вітру близько 200 кілометрів на годину.

Близько півтора тижня тому ураган «Хелен» ударив по узбережжю Флориди як шторм 4 категорії. Потім він послабшав, але спричинив сильні повені та руйнування. Понад 200 людей у шести штатах загинули.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві зазначив, що на засіданні обговорять з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Форум

XS
SM
MD
LG