Доступність посилання

ТОП новини

Путін пригрозив Заходу наслідками в разі дозволу ЗСУ бити по території РФ


Розмовляючи з журналістами під час поїздки в Узбекистан, Путін заявив, що Москва уважно стежить за дискусією про дозвіл українським військовим застосовувати далекобійну зброю по території Росії
Розмовляючи з журналістами під час поїздки в Узбекистан, Путін заявив, що Москва уважно стежить за дискусією про дозвіл українським військовим застосовувати далекобійну зброю по території Росії

Президент Росії Володимир Путін пригрозив Заходу, що українські удари по російській території із західної зброї можуть мати серйозні наслідки і призвести до небезпечної ескалації.

Розмовляючи з журналістами під час поїздки в Узбекистан, Путін заявив, що Москва уважно стежить за дискусією про дозвіл українським військовим застосовувати далекобійну зброю по території Росії.

«Представники країн НАТО, особливо в Європі, особливо в малих країнах, повинні розуміти, з чим вони граються. Вони повинні пам’ятати, що є державами з невеликою територією і щільним населенням. Цей фактор їм потрібно мати на увазі, перш ніж говорити про завдання ударів углиб Росії», – сказав Путін.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберґ сказав, що союзникам по НАТО варто переглянути свою політику, яка не дозволяє Україні використовувати їхню зброю для ударів по території Росії.

Водночас 20 травня голова Пентагону Ллойд Остін на пресконференції за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України висловив очікування, що Україна не буде застосовувати американську зброю за межами країни.

26 травня канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти розширення географії ударів німецькою зброєю по території Росії й укотре наголосив на необхідності уникати ескалації.

Після початку російського наступу на Харківщині президент України Володимир Зеленський заявив, що заборони на використання західної зброї для ударів по території РФ не має бути, оскільки йдеться не про наступ України, а про захист.

Форум

XS
SM
MD
LG