Доступність посилання

ТОП новини

Нідерланди та Чехія підтримали дозвіл Україні бити по РФ західною зброєю


Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен

Високопосадовці Чехії та Нідерландів виступили на підтримку використання Україною західної зброї для ударів по території РФ.

Премʼєр-міністр Чехії Петр Фіала, коментуючи заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа на цю тему, сказав, що вважає таке використання «цілком логічним». «Україна, яка зазнала нападу, має повне право використовувати усі варіанти свого захисту», – вважає голова уряду, слова якого цитує агенція CTK.

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен перед початком зустрічі з колегами у Брюсселі 28 травня також підтримала скасування обмежень для України.

«Цілком очевидно, що вони (українці) мають завдавати ударів і всередині Росії, тому, на мій погляд, це не повинно бути предметом дискусій, і я сподіваюся, що інші країни, які мають іншу позицію, змінять її», – сказала Оллонґрен. За її словами, з чинними обмеженнями Україна змушена «боротися із однією рукою, завʼязаною за спиною».

Раніше скасування обмежень підтримали Латвія, Швеція, Польща та Велика Британія. Проти дозволу завдавати ударів по території РФ виступають Німеччина, Італія та Іспанія. Раніше очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив, що питання скасування обмежень обговорюватиметься під час зустрічі глав оборонних відомств країн ЄС 28 травня.

Форум

XS
SM
MD
LG