Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура підтвердила розслідування смерті військовозобов’язаного на Житомирщині


Справу попередньо кваліфікували за статтею про умисне вбивство
Справу попередньо кваліфікували за статтею про умисне вбивство

Житомирська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону здійснює процесуальне керівництво в розслідуванні смерті військовозобов’язаного після візиту до місцевого територіального центру комплектування – про це повідомив Офіс генерального прокурора 6 червня.

Справу попередньо кваліфікували за статтею про умисне вбивство.

«За даними слідства, громадянина доставили до РТЦК та СП Житомирської області для проходження ВЛК. За попередньою інформацією, там у нього стався епілептичний напад. Чоловіка каретою швидкої медичної допомоги доставили до реанімації. 2 червня у лікувальному закладі лікарі констатували його смерть», – йдеться в повідомленні.

Зараз правоохоронці встановлюють всі обставини події. Справу розслідує Звягельський районний відділ Національної поліції в Житомирській області.

Читайте також: У Києві cтався конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК, триває службове розслідування

Напередодні стало відомо про смерть 32-річного місцевого жителя Сергія Ковальчука, жителя міста Баранівка Звягельського району Житомирської області. Це сталося після того, як 28 травня чоловіка, який мав діагноз «епілепсія», доставили до Звягельського РТЦК та СП для проходження військово-лікарської комісії.

Військові стверджують, що ще до прибуття до ТЦК Ковальчук «декілька днів зловживав алкоголем і був з ознаками легких травмувань». Слідчо-оперативна група на місці події нібито кваліфікувала подію як «самокаліцтво», заявили в оприлюдненому 4 червня повідомленні Житомирського обласного ТЦК та СП.

Натомість батько покійного Микола Ковальчук сказав у коментарі Суспільному мовнику, що його син був убитий. Він вказав на заключення, за яким Сергій мав перелом кістки склепіння та черепа. За словами чоловіка, загиблий потрапив до лікарні 29 травня і провів три з половиною доби в реанімації. Микола Ковальчук додав, що поліція відкрила провадження на звернення родини.

Читайте також: Кабмін продовжив на три місяці відстрочки від мобілізації

Завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії Звягельської лікарні Анатолій Бортник розповів, що стан Ковальчука вкрай тяжким був одразу після госпіталізації.

Поліція проводить розслідування за статтею 128 Кримінального кодексу України «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження». Про це повідомила заступниця начальника відділу комунікацій Головного управління поліції в Житомирській області Іванна Сілецька.

У травні Закарпатський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки повідомив про перевірку через смерть військовозобов’язаного на території одного з ТЦК області.

Форум

XS
SM
MD
LG