Доступність посилання

ТОП новини

Росія атакує Україну «Шахедами» – Повітряні сили


Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)
Українські сили ППО перехоплюють іранський дрон Shahed під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року (фото архівне)

У ніч проти 17 серпня сили РФ запустили в напрямку України ударні безпілотники. У низці областей оголошено повітряну тривогу, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

За даними військових, «о 23:33 російські дрони були помічені над Черкасами, рухаються південно-західним курсом.Також БпЛА помітили у південній частині Сумської області, курс південно-західний».

Крім того, за даними ЗСУ, «безпілотники помітили у північній та західній частині Полтавської області, рухаються південно-західним курсом».

До того ж «безпілотники виявили у північній частині Черкаської області, курс південно-західний». Також БпЛА рухаються південно-західним курсом у районі Кам’янського водосховища, уточнили в Повітряних силах.

О 23.56 стало відомо, що «Шахеди» виявили у південній частині Чернігівської області, курс західний.

Також дрони рухаються на межі Київської та Черкаської областей, курс південно-західний.

Моніторингові пабліки повідомляють про рух «Шахедів» із Чернігівської області курсом на Броварський район. Крім того, БпЛА помітили у західній частині Донецької області, курс північний.

Станом на 01.02 на Київщині працюють сили ППО по російському ударному дрону, кажуть в ОВА. Водночас у Києві оголосили про відбій повітряної тривоги.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG