Доступність посилання

ТОП новини

Авіація Повітряних cил ЗСУ бере участь у Курській операції. Олещук опублікував відео удару по мосту


Раніше російська сторона заявляла про знищення ЗСУ мосту через річку Сейм у селі Глушково Курської області РФ та про удари по іншому мосту через цю ж річку у сусідньому селі Званне.
Раніше російська сторона заявляла про знищення ЗСУ мосту через річку Сейм у селі Глушково Курської області РФ та про удари по іншому мосту через цю ж річку у сусідньому селі Званне.

Авіація Повітряних cил ЗСУ бере активну участь в бойових діях на Курському напрямку, повідомив командувач Микола Олещук.

За його словами, українські пілоти високоточними ударами б’ють по російських опорних пунктах, скупченню техніки, а також логістичних центрах та шляхах постачання противника.

Микола Олещук опублікував відео удару по мосту, не уточнюючи, де саме він розташований.

Російські джерела повідомляли про знищення ЗСУ мосту через річку Сейм у селі Глушково Курської області РФ та про удари по іншому мосту через Сейм у сусідньому селі Званне. Зображення зруйнованих конструкцій мосту публікували російські телеграм-канали та провоєнні блогери.

Стверджується, що українські сили намагаються захопити частину території річкою Сейм. Зайнятий українськими силами плацдарм розташований на схід від Глушкова, і річка Сейм йде в цій частині Курської області на захід до російсько-українського кордону – через Глушково та Званне.

Виконувач обов’язки губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов написав у телеграмі, що міст зруйновано. Мости, ймовірно, російськими військами використовуються як логістичні шляхи.

Українська армія, за повідомленням російської сторони, увійшла на територію Курської області Росії 6 серпня. З того дня у регіоні тривають бої. ЗСУ заявляють про контроль над десятками населених пунктів, серед них – райцентр Суджа.

Читайте також: «Обміняти Суджу на Бердянськ». Росія виводить війська з півдня України?

Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує. Проте у Курській області оголосили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу. З регіону на даний момент евакуйовано понад 120 тисяч людей.

У МЗС 13 серпня заявили, що Україна не зацікавлена в тому, щоб забирати територію в Курській області РФ, а хоче захистити життя українців і убезпечитись від російських ударів.

Форум

XS
SM
MD
LG