Доступність посилання

ТОП новини

Росія атакувала Україну ракетами і дронами. Повітряні сили повідомили про збиття 20 «Шахедів»


Війська РФ ударили однією балістичною ракетою «Іскандер-М» з Краснодарського краю Росії
Війська РФ ударили однією балістичною ракетою «Іскандер-М» з Краснодарського краю Росії

У ніч на 11 вересня радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід 34 засобів повітряного нападу. Засобами ППО вдалося збити 20 ударних безпілотників, повідомили у Збройних силах України.

«Ворог ударив однією балістичною ракетою «Іскандер-М» з Краснодарського краю – РФ, двома зенітними керованими ракетами С-300 із окупованої Донеччини, шістьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний, 25-ма ударними БПЛА типу «Shahed», – йдеться у повідомленні.

В результаті протиповітряного бою збито 20 ударних БПЛА, ще пʼять безпілотників локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила), кажуть у Повітряних силах.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській та Полтавській областях.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG