Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили попередили про кілька груп російських дронів у низці областей


Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських безпілотників Shahed, Херсон, липень 2024 року (ілюстративне фото)
Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських безпілотників Shahed, Херсон, липень 2024 року (ілюстративне фото)

Російські війська пізно ввечері 10 вересня запустили безпілотники по Україні. Як повідомили Повітряні сили Збройних сил України, на даний час декілька груп ударних дронів спостерігаються в Дніпропетровській, Харківській і Полтавській областях.

Напрямок їхнього руху «хаотичний», кажуть військові.

Крім того, Повітряні сили повідомили про російські БпЛА в Херсонській області, курсом на захід (Миколаївщина), а також – у Запорізькій області.

«Рух ударних БпЛА: 1. БпЛА на Полтавщині, курс північно-західний (Київщина, Чернігівщина). 2. Декілька груп БпЛА у Херсонській і Миколаївській областях, курс – на північ», – йдеться в повідомленні.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БпЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG