Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові збили 58 із 67 ударних дронів РФ 7 вересня – Повітряні сили ЗСУ


Російський ударний дрон в українському небі, фото ілюстративне
Російський ударний дрон в українському небі, фото ілюстративне

У ніч на 7 вересня 2024 року сили РФ атакували ударними безпілотниками типу Shahed, загалом радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 67 «Шахедів», ідеться в повідомленні українських військових.

«До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 58 ударних БпЛА. Шість безпілотників вийшли з підконтрольного повітряного простору України, полетівши в напрямку Росії, Білорусі та тимчасово окупованої Луганщини. Ще три ворожі БпЛА локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ)», – указано в повідомленні.

За даними Повітряних сил, цієї ночі протиповітряна оборона працювала в 11 областях – Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG